fbpx

Toiset voivat syödä mitä vain lihomatta. Tämä on se lause, jonka kuulen usean ohjattavani suusta. Elämä on siinä mielessä epäreilua, että joillekin meistä on tullut geenien myötä alttius lihoa helpommin, kun taas jollekin toiselle on tullut alttius sairastua rintasyöpään tai diabetekseen.

Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus, koska kyse on vain alttiudesta. On olemassa niin sanottuja lihottavia tapoja ja ajatuksia, jotka voivat johtaa siihen, että yhdessä alttiuden kanssa lihotaan. Nämä eivät ole mitään tieteellisiä termejä, vaan käytän niitä nyt tässä kuvaamaan sitä, miten omalla toiminnallamme voimme edesauttaa laihtumista tai lihomista. Avain asian tiedostamiseen on se, miten itse ajattelee ruoasta ja syömisestä. Maailma on valintoja täynnä, mutta ennen valintaa pitää olla tietoisuus siitä mitä tekee.

Kysy siis siltä laiheliinilta, jota kadehdit, seuraavat asiat:

Syötkö silloin kun sinulla ei ole nälkä?

Syötkö ruokaa, koska se on ilmaista?

Syötkö ruokia, joista et pidä?

Pidätkö ruoanlaittamisesta?

Ajatteletko ruokaa silloin kun sinulla ei ole nälkä?

Muistatko syödä silloin kun olet innostunut tai kiireinen?

Syötkö mielipahaan, tylsyyteen tai johonkin muuhun tunteeseen?

Lopetatko aina syömisen, kun olet täysi?

Ahmitko ruokaa?

Ja vastaa sitten itse kysymyksiin. Tuliko erilaisia vastauksia? Yleensä laihat ajattelevat asioista eri tavalla kuin ylipainoiset.