Yrityksen tarina

thumbnail

Arvot

Elän kuten opetan!

Ekologisuus

Ilo

Armo

Yksilöllisyys

Historia (selviytymistarina)

Pirteeks on 2007 perustettu yritys. Aluksi yritys oli vain sivutoimi, jonka avulla pääsin tekemään ohjaustyötä ja luennoimaan. Haaveena oli kuitenkin jo silloin päästä tekemään tätä kokopäiväisesti. Elämä tuli väliin ja kaipasin vielä uusia kokemuksia, niinpä muutin kahdeksi ja puoleksi vuodeksi ulkomaille keväällä 2008. Keväästä 2008 syksyyn 2010 yritys oli niin sanotusti lepäämässä.

2010 keväällä minua pyydettiin pitämään kursseja kansalaisopistolle ja ajatus takaisin muutosta alkoi kypsyä. Opistojen kurssien myötä syksyllä 2010 herättelin yritykseni taas lepotilasta.

Alku oli hieman kankeaa ja huomasin, ettei ravitsemuspuolella ollut vielä paljoa toimijoita, joilla on yliopistotason koulutus. Ensimmäisen kaksi vuotta jouduinkin tekemään lisätöitä pitopalvelussa. Kolmannen vuoden aikana pääsin tilanteeseen, jossa tarvitsin enää vain ‘kesätöitä’ yritykseni lisäksi.

Vuonna 2013 ilmestyi ensimmäinen kirjani Virvote. Sen jälkeen ovat ilmestyneet verkkojulkaisut

Samana vuonna löysin elämäni rakkauden ja muutin itseni sekä yritykseni vuoden vaihteessa Hyvinkäältä Lopelle.

2014 alku meni paniikin sekaisissa tunnelmissa, sillä sairastuin hyperemeesiin eli vaikeaan raskauspahoinvointiin. Olin asian ja yritykseni kanssa aivan hukassa. En oikein tiennyt kuinka toimia kummankaan kanssa. Jouduin olemaan sairaslomalla noin viisi kuukautta. Elokuussa syntyi kuitenkin ihana leppäkerttuni. Pahoinvointi jäi synnytyslaitokselle ja töitä jatkoin kolme viikkoa synnytyksestä leppäkerttu mukanani.

2015 ilmeistyi ensimmäinen verkkokurssini Vapaudu väsymyksestä ja sen jälkeen on ilmestynyt:

Lisäksi toukokuussa 2015 aukesi Pirteeks bootcamp kotitilallani, jossa vedän metsän siimeksessä treenejä ympäri vuoden. Mikä onkaan sen parempaa kuin ulkotreenit puiden huminassa!

Yritykseni alkoi asettumaan omiin uomiinsa, kunnes 2017 huhtikuussa huomasin taas olevani raskaana. Sen ei pitänyt olla mahdollista, mutta oli kuitenkin. Ja mikä parasta, huomasin asian siitä, että pahoinvointi alkoi. Jouduin jälleen sairauslomalle hyperemeesin takia, jolla olinkin jälleen viisi kuukautta ja loppuraskauden tein synnytykseen asti vain puolta päivää. Joulukuussa 2017 syntyi ihana auringonpaisteeni.

Nämä pahoinvointini ovat kasvattaneet minua ihmisenä, valmentajana ja yrittäjänä. Melkein mistä vaan voi selvitä ja toipua! Ja palkinto työkunnon menettämisestä on ollut suuri. Kaksi ihanaa lasta! Myös lapset kouluttavat meitä enemmän kuin ehkä mikään muu, jos vain sallimme sen tapahtua.

2018 keräilin taas yritystäni kasaan. Pitkä sairauslomat eivät ole omiaan auttamaan yrityksen kasvua. Olin jo pitkään haaveillut omasta paikasta, josta voisi tulla hyvinvoinnin keidas. Bootcampin aloittaminen oli jo ollut askel siihen suuntaan, mutta unelmat kasvoivat. Ostimme naapurin mökin lisäksi palveluitamme.  Lisäksi aloitin tosissani rakentamaan puutarhaa, jossa voisi myös vierailla. Ikuisuusprojekti, näin on. Mutta miten ihana sellainen.

2019 oli elämäni pahin vuosi. Aloitin taiteen perusopinnot tammikuussa ja olimme suunnitelleet lanseeraavamme uusia palveluita tilallemme. Kaikki  oli hyvin. Huhtikuussa ajoin kuitenkin kolarin, jossa leppäkerttu sai aivovamman. Kaikki pysähtyi. Enää ei edes yrityksellä ollut mitään väliä. Vain lapsen elämän menettämisen pelko voi pysäyttää näin.

Olimme sairaalassa kuukauden. Sen jälkeen alkoi toipuminen. Yritys pyöri siinä rinnalla pikku hiljaa. Elokuussa saatoimme todeta, että kaikki palaa ainakin melkein samaksi kuin ennen. Olimme selvinneet säikähdyksellä. Minä romahdin. Työt kulkivat siinä mukana ja minä koitin roikkua mukana. Syyskuussa päätin laittaa itseni kuntoon. Että voisin jatkaa elämää ja yritystäni kunnolla.

2020 Elämä on taas edessä. Yritys on toiminut nyt yhtäjaksoisesti 10 vuotta. Bootcampillä juhlitaan toukokuussa viisi vuotisjuhlia. Olemme terveitä. Ja ikuisesti kiitollisia tästä uudesta mahdolllisuudesta. Minä olen kasvanut valovuosia siitä kun aloitin tämän yrityksen. Ja kaikki nämä kokemukset ovat tehneet minusta paremman valmentajan. Jos minä olen selvinnyt, niin sinäkin voit selvitä.

Tulevina vuosina on tarkoitus jatkaa valmennuksia kohti parempaan elämää ja sen lisäksi tuottaa uusia palveluita omalle tilamme. Uusien tulevien palveluiden tarkoitus on tuoda lisäarvoa asiakkailleni ja luoda unohtumattomia elämyksiä, jotka tukevat elämätapamuutoksia ja hyvinvointia.